fbpx
Извршна канцеларија
pngГлобално истражување за претприемништвоpatpatПат кон кариераОпштествена одговорност на претпријатијаDear West

Лазар НеданоскиЛазар Неданоски, извршен директор на МРФП
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
+389 2 3088 996

Роден е на 03.01.1976 година во Охрид. Завршува на Факултетот за туризам во Охрид и посетува постдипломски студии од областа на монетарна економија на Економскиот факултет во Скопје. Од 2007 година е и овластен инвестициски советник од Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија. Во периодот 2001-2014 година работи во Македонскиот центар за меѓународна соработка, како дел од тимот кој раководи со Македонската развојна фондација за претпријатија (МРФП). Од 2015 година работи во МРФП на позицијата раководител на програма. Неговото професионално искуство е во финансиските услуги на МРФП и во раководење со низа проекти за нефинансиски услуги (истражувања, информации, обуки) насочени кон развој на малите претпријатија, вклучително и проекти финансирани од Европската Унија.

LinkedInhttp://mk.linkedin.com/in/lazarnedanoski