fbpx
Вести и јавност
pngГлобално истражување за претприемништвоpatpatПат кон кариераОпштествена одговорност на претпријатијаDear West

Македонската развојна фондација за претпријатија (МРФП) Ве поканува на настанот кој е дел од програмата CreatINNES и ќе се одржи онлајн на 7 мај 2021 г. (петок), 10:00 – 12:00 часот. Информациите за вклучување на настанот можете да ги добиете по регистрација на следниот линк: http://bit.ly/creatinnes2021

event cover mrfp

The Macedonian Enterprise Development Foundation (MEDF) invites you to the multiplier event, part of the CreatINNES program, which will be held online on May 7th, 2021 (Friday), 10:00 - 12:00 (CET). In order to receive the information for joining the event, please register on the following link: http://bit.ly/creatinnes2021

event cover mrfp

donacija2Над 700 здравствени работници од Универзитетските клиники за детски болести и за гинекологија и акушерство, вчера, 7 мај 2020 година добија 1462 медицински одела како донација од Македонската развојна фондација за претпријатија (МРФП), Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и штедилницата Можности. На овој начин, организациите им излегуваат во пресрет на се поголемите потреби на здравствените работници за заштитна облека што произлегува од кризата предизвикана од вирусот Ковид-19.

Kreativnata i kulturnata industrija e znachaen faktor za pottiknuvanje na ekonomskiot razvojНа 17 декември 2019 г. во Скопје се одржа настанот „Претприемач на годината 2019“. Овој настан е еден од најпопуларните настани за поттикнување на претприемачкиот дух во државата преку промоција на успешни примери на најдобрите мали и микро претпријатија. Присутни беа повеќе од 150 гости меѓу кои претприемачи, претставници на државните институции, стопанските комори, граѓански организации и медиумите.

Pretpriemnishtvo i kreativnost Koga eden plus eden e povekje od dva 1На 2 октомври, 2019 година, беше организиран првиот настан за споделување и мултиплицирање на резултатите од проектот „CreatINNES” - Стратешко партнерство за иновации и развој на бизнис вештини во културните и креативните индустрии на тема „Претприемништво и креативност – кога еден плус еден е повеќе од два“.